Hvor skal man slå og hvor skal man klippe?

Hvor skal man slå og hvor skal man klippe? Det var ét af spørgsmålene, der var på dagsordenen da en flok landskabsarkitekter fra LYTT og SLA kiggede forbi Malmoshuset i Roskilde den 3. oktober 2023. Spørgelysten var stor og alle tænkelige græsklippere var i spil på Malmos’ græsareal ud til motorvejen denne halvmørke efterårsdag.

Hvor skal man slå og hvor skal man klippe?
Det var ét af spørgsmålene, der var på dagsordenen da en flok landskabsarkitekter fra LYTT og SLA kiggede forbi Malmoshuset i Roskilde den 3. oktober 2023.

Spørgelysten var stor og alle tænkelige græsklippere var i spil på Malmos’ græsareal ud til motorvejen denne halvmørke efterårsdag. Deltagerne var således iført de store vind- og regnjakker og støvler, så de kunne prøve at køre med de forskellige maskiner og dermed ved selvsyn konstatere, at der er mange måder at klippe eller slå sit græs på. Selvfølgelig afhængig af størrelsen på de arealer man skal passe, og afhængig af hvilket liv og udtryk man ønsker på sine arealer.

Svarene var også mange – men konklusionen på dagens session var også, at vi må hjælpes ad med at finde svarene på, hvordan vi beskriver, aftaler og gennemfører pasningen af vores grønne arealer i fremtiden.

Mange forhold spiller ind, og måske skal vi tænke i nye, mere partnerskabsorienterede, aftaler om hvordan vi anlægger og efterfølgende drifter og vedligeholder de grønne arealer. Det er tilsyneladende ikke altid optimalt eller tilstrækkeligt eller meningsfyldt at definere direkte målbare udfaldskrav – f.eks. hvor tit vi skal vande eller slå/klippe osv. Eller tilstrækkelige beskrivelser af hvordan man ønsker arealerne slået eller klippet…

Det stiller krav til dem, der beskriver, og til dem, der udfører. Det kræver viden og erfaring – og konstant dialog på tværs af vores fagligheder. Og så kræver det tillid og tålmodighed – og endnu mere information og kommunikation, hvis vi skal lykkes med at lære – både kunderne og aktørerne i branchen, hvorfor det er vigtigt at gøre tingene på en bestemt måde. Og hvordan vi kan ændre adfærden og synet på plejen af de grønne arealer.

          

Stor tak for besøget og entusiasmen fra vores gæster fra LYTT og SLA.
Og stor tak til Jacob Friisbæk Jensen fra Grøn Vækst, som stillede nogle af sine maskiner og sin store viden om drift og pasning af grønne arealer til rådighed.

Fra Malmos deltog to af vores planteeksperter, Torben Norlund og Lene Køj Poulsen samt Per Malmos og Søren Faebo Larsen.

Seneste nyheder

Flere nyheder