• Forside
  • Nyheder
  • Topmøde om unge, lærlinge og sociale klausuler – sammen finder vi nye veje

Topmøde om unge, lærlinge og sociale klausuler – sammen finder vi nye veje

På vegne af idverde Danmark og Malmos Landskaber vil vi gerne sige stor tak til de mange, der lagde vejen forbi Malmoshuset i Roskilde denne fredag morgen.

I anledning af DM i Skills, som i år afholdes i Roskilde, havde vi inviteret til uformelt topmøde om unge, lærling og sociale klausuler.

På trods af et tætpakket Skills-program disse dage var der stor opbakning til arrangementet med deltagere fra Roskilde Kommune, Metroselskabet & Hovedstadens Letbane, ZBC – Zealand Business College, Roskilde Tekniske Skole, SMVdanmark, Enemærke & Petersen, AI Arkitekter & Ingeniører, Corolab, Danske Anlægsgartnere og Stenbroens Træpleje og Anlæg.

Mødet gav rigtig mange interessante vinkler på, hvorvidt sociale klausuler i udbud og øvrige metoder, der efterhånden er sædvane i bygge- og anlægsbranchen, fortsat er den rigtige vej at gå, når vi skal have flere unge til at vælge den erhvervsfaglige vej, og flere virksomheder til at vælge elever og lærlinge til.

Det blev især tydeligt, at cirkularitet og samarbejde på tværs af værdikæder er nøglen til fremtidens uddannelse og arbejdsmarked. Vi kan ikke nøjes med at tænke i egen fagsilo eller få år frem, hvis vi skal lykkes med at løse store samfundsudfordringer som den massive mangel på faglært arbejdskraft og ansøgere til landets erhvervsuddannelser. Specifikt for vores branche betyder det, at både bygherrer, rådgivere, entreprenører, erhvervsskoler og lærlinge må tænke ud af boksen og i større helheder, der rækker ud over egne initiativer.

Heldigvis var samarbejde på tværs af værdikæder netop, hvad dette topmøde gav os i dag. Endnu et skridt på vejen mod styrkede muligheder for fremtidens talenter og vores branches sociale bæredygtighed.

Vi er klar på mange flere drøftelser med alle, der interesserer sig for emnet. Vi er lige nu tilstede på DM i Skills, og du kan også møde os på sommerens Folkemødet på Bornholm.

DSC_3399
IMG_1550
IMG_1555

Seneste nyheder

Flere nyheder