Vi begyndte eventyret i 1953 og i år fejrer vi – stolte og fulde af Malmos’ særlige DNA – vores 70-års jubilæum. Fejringen er planlagt over to dage, 18. og 19. august, hvor kunder, samarbejdspartnere og venner af huset bydes indenfor i virksomhedens levende showroom, ”Malmos Huset” i Roskilde, den første dag, og medarbejderne med deres familier dagen efter.
Det bliver to dage med minder fra virksomhedens lange og stolte historie; men lige så meget en markering, hvor vi kigger fremad. Malmos har nemlig altid været en visionær pionérvirksomhed, hvor man ikke har hvilet på laurbærrene.
Der er konstant blevet bygget ovenpå – med ny viden, nye medarbejdere, nye projekter – en konstant nysgerrighed og stræben efter nye positioner.
Formentlig er denne søgen og sult efter udvikling én af årsagerne til, at Malmos i dag – 70 år efter sin opstart – stadig er i front som en attraktiv arbejdsplads og samarbejdspartner for landets førende landskabsarkitekter og bygherrer.
Rugbrøds- og praleprojekter
I de senere år er Malmos oftest blevet fremstillet sammen med en række højprofilerede projekter: VM-bjerget i Ørestaden, Skibakken på Amager, BaseCamp i Lyngby, BLOX, Tivoli Kongrescenter, Papirøen, A-Huset, Kaktustårnene og hele CPH Highline ved Københavns Havn, De Helende Haver på Bispebjerg Hospital og mange flere.
En fantastisk samling af referenceprojekter, som alle kender – og et fantastisk udgangspunkt for at erobre endnu flere bemærkelsesværdige områder med grønne tage, dæk og naturbaserede løsninger i fremtiden.
Men Malmos er mindst lige så kendt i kommunerne, i boligselskaberne, i menighedsrådene og blandt entreprenørerne som den hjælpsomme anlægsgartner, der er med til at skabe hverdagens landskaber og grønne åndehuller dér, hvor folk bor og opholder sig det meste af tiden.
Tidlig involvering og tætte samarbejder – landskabsarkitektens bedste ven
Tendensen i landskabs- og byggebranchen går, i disse år, mere og mere i retning af at involvere entreprenører og leverandører tidligere i projekterings- og planlægningsfasen.
Det er imidlertid ikke nyt for Malmos, som altid har været med i de tidlige faser og generøst har delt ud af sin viden og erfaringer med idéer og løsninger til både store og små opgaver.
Malmos er således klar i startblokken og har allerede været involveret i nogle af landets største strategiske partnerskaber, hvor det netop handler om tæt samarbejde og tidlig involvering.
Folkemødet på Bornholm
Malmos er og har på mange måder altid været en ydmyg aktør, som på den ene side har levet stille, og godt – og på den anden side ofte har stukket næsen frem og har rykket ved den store dagsorden i branchen og i samfundet generelt. Malmos er dén virksomhed, som bliver spurgt når der skal bygges midlertidige landskaber, når Danmark er vært ved Tour de France og når København er udnævnt til international Arkitekturhovedstad. Malmos har lavet grønne regnskaber langt før alle andre, Malmos har taget sin egen medicin og bygget et domicil, hvor intet regnvand ledes ud af matriklen, men til gengæld anvendes til toiletskyl og vanding af udearealerne. – Og Malmos har i jubilæumsåret været med på Folkemødet på Bornholm, og sammen med ejeren idverde og markante aktører fra branchen (Danske Anlægsgartnere, Danske Landskabsarkitekter, Green Cities Europe, Landsskabsrådet og Det Kongelige Akademi) etableret en officiel debatscene og platform for at diskutere branchens og samfundets udfordringer.
Sæt kryds i kalenderen:
Jubilæumsreceptionen for vores kunder, samarbejdspartnere og venner af huset
Fredag den 18. august 2023
Har du lyst til at læse lidt mere af vores historie kan du klikke her: En fortælling om mod og ordentlighed