OKNygaard skal anlægge Aarhus’ nye bypark

I løbet af sommeren begynder tilblivelsen af Musikhusparken midt i Aarhus. Den nye park skal stå klar om et år – samtidig med det store kunstværk ved ARoS-domen.

Den nye Musikhuspark er tegnet af den århusianske tegnestue Schønherr, sammen med Habitas, Artelia og Morten Stræde, og OKNygaard kommer til at stå for anlæggelsen af parken. Arbejdet begynder allerede i løbet af sommeren.

Vi glæder os meget til at komme i gang med at realisere projektet. Det rummer mange interessante elementer set fra vores faglighed, og Musikhusparken vil uden tvivl løfte Aarhus by og skabe stor værdi for mange mennesker. Det taler lige ind i vores ambition om at forbinde mennesker og naturen, så vi den vej igennem kan sikre levedygtige, klimarobuste og biodiverse byer,” udtaler projektleder Martin Høj til Århus Stiftstidende.

Den nye Musikhuspark skal efter planen stå klar i 2025, hvor det også er planen, at udvidelsen af ARoS med ’The Next Level’ åbner. Projektet består også af belysning, en attraktiv legeplads og en ny skøjtebane.

Fyldt med grønne områder

Den nye park har fokus på grønne oplevelser og biodiversitet og har som vision at binde Rådhusparken, Musikhusparken og ARoS Haverne sammen i én fælles fortælling. Det sker ved en stor ring, der samler parkens kulturinstitutioner i en arkitektonisk ramme for hele området.

Aarhus skal være en levende by med byrum, der indbyder til, at man indtager dem og bruger dem. Det potentiale har den nye park til fulde, og jeg er ikke i tvivl om, at der vil opstå et kraftcenter mellem museet, musikhuset og rådhuset. Det kræver mod at skulle skabe noget nyt på et så centralt sted som Musikhusparken. Jeg synes, at vinderteamet har vist masser af mod og leveret et overbevisende bud på fremtidens park, som også kommer til at skabe en tættere sammenhæng med Rådhusparken.” – Nicolaj Bang, rådmand for Teknik & Miljø, Aarhus Kommune.

På tegnestuens Schønherrs hjemmeside kan man læse om tankerne bag parken:

Med Aarhus Bypark får aarhusianerne også et grønt område, summende af planteliv, biodiversitet og natur af høj kvalitet, der udspringer af landskaberne i og omkring Aarhus. Naturen vil her fungere som dynamisk medspiller, tilpasset den varierende brug af området over sæsoner og året. I tilblivelsen af parken vil man også genbruge eksisterende materialer for at reducere ressourceforbrug og binde fortid og nutid sammen.

En væsentlig forudsætning for at løse opgaven har været at genbruge så meget som muligt af de materialer, der allerede findes i parken i dag. Tilsvarende er nogen af de designmæssige rødder hentet og ’genbrugt’ fra landskabsarkitekten Sven Hansen, som stod bag det eksisterende haveanlæg som i forslaget afvikles. Til gengæld er frodighed, biodiversitet og intime haverum et helt centralt element i parkens fremtidige udformning.” – Rasmus Stougaard, partner i Schønherr

 

Projekt: Aarhus Bypark – Fremtidens Musikhuspark

Bygherre: Musikhuset Aarhus, Aarhus Kommune, støttet af Realdania

Arkitekt: Schønherr

Bynatur og Biodiversitet: Habitats

Kunstfaglig konsulent: Morten Stræde

Ingeniør: Artelia

Anlægsgartner: OKNygaard

Støttet af: Realdania, Sallings Fondene, Aarhus Kommune og NRGi

Visualisering: Schønherr, HABITATS og Morten Strædes forslag ‘Aarhus Bypark
Foto: Jonas Høholt

Seneste nyheder

Flere nyheder