• Forside
  • Nyheder
  • idverde tager grønne skridt med dedikeret bæredygtighedsindsats

idverde tager grønne skridt med dedikeret bæredygtighedsindsats

Hver dag udvikler, anlægger og plejer idverde – Danmarks største anlægsgartnerkoncern – landskaber, grønne arealer og byrum i samarbejde med private og offentlige kunder. En opgave, der har udviklet sig hastigt de senere år i takt med, at begreber som bæredygtighed og ESG, biodiversitet og regenerative metoder er blevet mere mainstream.

”Der er en stigende efterspørgsel på mere bæredygtige tiltag i projekter og driftskontrakter, hvilket vi hilser velkomment. I idverde har vi arbejdet med bæredygtighed og ESG i flere år, ligesom flere af vores forretninger er B Corp-certificerede for at systematisere og dokumentere vores indsatser inden for bæredygtighed og for at forberede os på de ESG-krav, der kommer med CSRD-lovgivningen fra EU”, forklarer Mie Wittenburg, ESG- og bæredygtighedschef i idverde Danmark.

Mie Wittenburg står i spidsen for idverdes specialiserede bæredygtighedsteam, der også rummer Emma Vibe Jørgensen og Kristine Wedø Bergstein. Sammen sikrer teamet intern rådgivning på tværs af organisationen, ligesom teamet agerer primus motor på implementering og realisering af idverdes målsætninger inden for ESG og den dertilhørende bæredygtighedsstrategi.

”Bæredygtighed er ikke længere for de få, men et vilkår i branchen. En fælles udfordring er, at problemerne vi skal løse, er meget komplekse. Hvert led i værdikæden ligger inde med vigtig viden, og vi kan ikke undvære nogen, hvis vi skal skabe langsigtede løsninger. Det kræver indgåelse af partnerskaber og vidensdeling på et niveau, som mange endnu ikke er vant til. Det kræver simpelthen et helt nyt mindset”, fastslår Mie Wittenburg.

Et eksempel på partnerskaber, der sætter fokus på naturens iboende løsninger, er Nature Base, der igen i år indtager Folkemødet på Bornholm. Nature Base består af idverde, Landskabsrådet, Danske Landskabsarkitekter, Danske Anlægsgartnere, Green Cities Europe og Københavns Universitet.

”Vi har et ansvar for og en mission om at løfte naturen og naturens løsninger ind i den faglige og politiske debat, og det gør vi bl.a. på Folkemødet. Her byder vi på et stærkt debatprogram, som giver stemme til den vores branches absolut vigtigste dagsordener”, forklarer Mie Wittenburg.

 

Konkret udvikling og videndeling i hverdagen

Med fire datterselskaber som en del af idverde-koncernen – OKNygaard, Grøn Vækst, Malmos og Lauge Bonde – er det i høj grad forretningerne og medarbejderne, der i hverdagen udfører og faciliterer de konkrete indsatser og initiativer, som understøtter idverdes bæredygtighedsstrategi.

”Selvom vi skal tænke langsigtet og innovativt, kommer vi ingen vegne, hvis ikke vores udførende kolleger kan omsætte visionerne til praksis. Det kræver løbende mulighed for opkvalificering og for at kunne dygtiggøre sig”, uddyber Mie Wittenburg fra idverde.

Et af mange eksempler fra hverdagen i idverde var en faglig temadag, som blev afholdt tidligere på måneden hos Grundejerforeningen Ørestaden. 20 gartnere på tværs af idverdes selskaber brugte dagen sammen for at arbejde med biodiversitet i praksis og dynamisk beplantning. Et begreb, som er ukendt for mange, men som i ordets enkleste forstand handler om valget af beplantning, der ændrer sig og dets udtryk over tid.

”Selvom vi har arbejdet med og i naturen i mange år, skal vi fortsat styrke vores kompetencer og tilegne os mere viden om udvikling og drift af biodiversitet i praksis, men særligt dynamiske beplantninger. På en temadag som denne giver vi os selv tid til at dykke ned i, hvordan vi arbejder med at øge forudsætningerne for biodiversitet på de opgaver, vi har, men også til at få nye idéer, fordi vi mødes med dygtige kolleger, vi ikke ser hver dag,” fortæller Molly Kathleen Mullane, der tog initiativ til temadagen og som til daglig er produktionsleder i idverde.

Temadag Ørestaden 05
IMG_1773Beritjdk

Seneste nyheder

Flere nyheder