Eventyrlig have vinder landskabspris

Prisen blev uddelt den 23. november, og bag den står Park- og Naturforvalterne, Danske Arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter, som også udgør juryen med en repræsentant for hver af organisationerne – dertil er også to uvildige medlemmer.

Fra juryens talsperson, Steen Himmer lød det bl.a.:

”H.C. Andersens Have er et sanseligt åndehul i byen, der med sin legende karakter virker dragende på både børn og voksne. Hvert haverum rummer en særlig stemning, hvor havens planter er nøje udvalgt med henblik på at skabe en rigdom af sanseindtryk, der sikrer et foranderligt udtryk gennem årstiderne. Haven understøtter på fineste vis oplevelsen af H.C. Andersens Hus, men fungerer også som et selvstændigt landskabsprojekt. Det er også positivt, at der er arbejdet med tiltag i forhold til vandopsamling og biodiversitet.”

Det er 11. gang prisen uddeles, og der har været rekordmange indstillede projekter i år. Det var et stærkt finalefelt, som udover H.C. Andersens Have bestod af Bispebjergs Helende Haver, Karens Minde Aksen og The Social Spine.

Haven er udviklet af Kengo Kuma & Associates i samarbejde med Cornelius+Vöge Atelier for arkitektur, C&W Arkitekter, lysdesigner Jesper Kongshaug, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma samt med OKNygaard som anlægsgartner, mens Odense Kommune er bygherre på projektet.

Læs mere

Seneste nyheder

Flere nyheder